Prohledat tento blog

neděle 18. ledna 2015

Overal na narozeninovou party

Na party pro  mou mladší sestru, která trvale žije ve Francii. Své narozeniny zde slaví již po čtrnácté.


Pokud by se, pokaždé, v den svých narozenin za uplynulým rokem ohlédla, což ona nikdy nedělá, musela by být na sebe hrdá.


Jelikož ji láskyplně přezdíváme "citovou autistkou" rekapitulujeme za ni. A pak ji chválíme, chlubíme se a povzbuzujeme kdykoliv, kdekoliv u kohokoliv.


"Mon petite soeur" byla jako dítě nesmírně tichá, neprůbojná a pasivní. Jako dospívající dívka byla nenápadná, nekonfliktní a důvěřivá.
Jako dospělá žena, žijící, milující a budující si trvale svůj domov v cizí zemi, je zdravě sebevědomá, nezávislá a originální osobnost.
Její práce vyžaduje velmi progresivní, praktický a realistický přístup k životu i smrti.
Ve vzácných chvílích volna honí své blízké po horách, plážích a zajímavých místech celého světa. Pokud relaxuje, pak prací na své rozlehlé zahradě, kde s nadšením pěstuje organickou zeleninu a ovoce.


Ačkoliv máme velmi podobné postavy, obě si rády oblékáme kvalitní a chic oblečení, ona dává přednost praktickým a jednoduše kombinovatelným kouskům.
Výrazně ženské šaty obléká spíše výjimečně.



Látka je kvalitní vlna s podílem elastanu v množství 3 metry.
Základní střih je převzatý z loňské Burdy a upravený na tělesné míry mé sestry.



Overal

  • Skládá se z přiléhavého horního dílu a zužujících se dlouhých kalhot.
  • Živůtek má přední díl stříhaný společně se zadním sedlem.
  • Přední i zadní díl mají tvarovací pasové záševky.
  • Límec je klasicky vysoký.
  • Klopy na předním dílu se rozevírají od pase a jejich otevření je korigovánou dvěma transparentními patentkami.
  • Původní dlouhé dvoušvové rukávy s rozparky, jsem v konecne fázi pro maximální volnost v ramenou odstranila a průramky zakončila pouze podsádkou stejné látky.
  • Pásek spojující živůtek s kalhotami je 3 cm široký a má patentové skryté zapínání. Použila jsem zde patentky kovové a středně velké.
  • Zadní i přední díly kalhot mají opět tvarující pasové záševky.
  • V přednich dilech jsou záševky přerušeny všitými kapsami.
  • Kapsy jsou částečně skryty v tři centimetry hlubokých skladech.
  • V předním středu je všitý 18 cm dlouhý zip.
  • Nohavice mají zažehlené puky v předních dílech a směrem dolů se volně zužují. Zakončeny jsou dvojitou záložkou. 





Overal jsem sestavovala, stříhala a šila minimálně 20 hodin. Skoro třetinu času jsem strávila úpravou střihu. Zvláštní pozornost jsem věnovala délce zad, aby overal správně seděl v pasové linii.

Chic overal nepostrádá nezbytné ženské prvky a přesto splňuje všechny požadavky praktické nositelky. Má hluboký výstřih, úzké klopy, záhyby v pase a v nich rafinovaně umístěné kapsy. Absence rukávů vytvořila prostor pro nespočet dalších kombinací dle momentální nálady a počasí.


Nijak neomezuje v pohybu, dá se v něm pohodlně cestovat, účastnit se repre setkání i úředních jednání. Není potřeba dlouho přemýšlet o vhodných doplňcích a je možné k němu obout nízké baleríny i ikonické "loubotinky". Overal snese objemnou lékařskou brašnu jakož i minimalistické psaníčko YSL.





Moje milá malá sestričko, přeji Ti další rok plný života, úspěšně dokončených projektů a mnoho sdílených radostí s těmi, kteří Tě obklopují...




Žádné komentáře:

Okomentovat