Prohledat tento blog

pondělí 18. dubna 2016

Hravé šaty 2 v 1

Život je hra. Naštěstí, pro mne, často nelogická, lehce strategická, s touhou sázet na jistotu. Čim vice znalostí a zkušenost, tím více plusových bodů.


Miluji společenské hry jako jsou Monopoly, Dostihy a sázky, Kufr. Taky Osadníky. Klíče od pevnosti BOYARD a Česko.


 Obvykle vítězím v " Země, město,  jméno... Naopak vždy bývám poslední v sudoku. U šachů usínám. Soudnost a klid ztrácím při " Člověče nezlob se."


Snažím se hru zasadit i do každodenních chvil.  Jaká písnička mne dnes probudí ? Kolik dnes ujdu kilometrů do konce pracovní doby? Budou nás na večerní psí procházce doprovázet srnky, zajíci nebo splašené koroptve?


Také moje šití je hodně o hře. S rozkoší kombinuji materiály, barvy i různé techniky. Drapuji, uzluji, křížím, nabírám, plisuji. Kůži  kombinuji s krajkou a satén se sametem. Tmavé barvy se světlými, pruhy s kostkou a puntíky s vlnkami.


Nejzdařilejší kombinace bývají většinou ty neplánované. Improvizace kvůli nedostatku původního materiálu, či  chic detail klasického modelu. Vše dohromady se sešlo i U hravých šatů 2 v 1. Ve výsledku jsou falešně zdvojené šaty nositelné na 101 způsobů.


Hravé šaty 2v1
  • Spodní puntík šaty tvoří přední a zadní díl rovného, od boků mírně rozšířeného střihu.
  • Výstřih je ušitý do přiměřeného "V, olemovaný šikmým proužkem.
  • Vrchní díl černých pološatů je k puntíkatým šatům přišitý v pravém bočním švu pouze od podpaží, přes pas k linii boků.
  • Zavazovat, překřižovat, ručně drapovat se může na pravou i levou stranu.
  • Tmavé díly se mohou zavazovat na uzel, mašli, nebo protahovat skrz ozdobnou sponu.
  • Oba černé Rukávy jsou prodloužené, Úzké.
  • Záložka vzorovaných šatů je o šíři prstu delší než svrchní jednobarevné šaty a končí těsně pod koleny.


Šaty 2v1 s semnou určitě budou hodně cestovat. Díky nízké gramáži jerseye, minimální mačkavosti, jednoduché údržbě a nesmírné variabilitě úvazu jsou pro moje putovní zavazadlo nesporným vítězem dovolenkové garderoby.


Život je nádherná hra, pokud můžeme být jejími aktivními hráčkami. Nemám pravdu, moje milé dámy?


Doufám, že jsem Vás opět lehce inspirovala a budu se těšit další pondělí.

1 komentář: